Mikuláš Č. zostáva vo vyšetrovacej väzbe do 1. apríla

22.01.2008 Prešov

Prešov 22. januára (TASR) - Údajný boss podsvetia Mikuláš Č. zostáva vo vyšetrovacej väzbe do 1. apríla. Rozhodol o tom dnes na neverejnom zasadnutí v odvolacom konaní senát Krajského súdu (KS) v Prešove.
Ako informoval hovorca KS Michal Drimák, Krajský súd zrušil rozhodnutie Okresného súdu (OS) v Prešove zo 16. januára. \"Predĺžil lehotu obvinenému Mikulášovi Č. do 1. 4. 2008, \" dodal. Pôvodne mal čas väzby Mikulášovi Č. uplynúť k 1. februáru. Drimák poznamenal, že Mikulášovi Č. sa kladie za vinu spáchanie šiestich trestných činov, ide \"o obzvlášť rozsiahly spis, je to obtiažna vec, pričom rozsah je 76 zväzkov, čo tvorí takmer 9 tisíc strán\". Navyše procesné úkony prebiehajú, preto \"spis stále rozsahom narastá\".
Senát rozhodoval v neprítomnosti obvineného o sťažnosti obžaloby - Krajskej prokuratúry (KP) v Prešove proti zamietnutiu predĺženia väzby Mikulášovi Č. Sťažnosť prokurátor KP podal hneď na pojednávaní senátu OS 16. januára. Prokuratúra by mala podľa Drimáka podať obžalobu do uvedeného termínu, do 1. apríla 2008.
 

Vyberte región

mark